Denizli'nin Kale İlçesinde Coğrafi İşaretli Ürün Kale Biberi Hasadı Başladı

Denizli'nin Kale ilçesinde yer alan coğrafi işaret tescilli Kale biberinin hasadına, çiftçilerin yüzünü güldüren yüksek kalite ve verimle başlandı. Bu özel ürün, bölgenin gastronomi turizmine de katkı sağlaması bekleniyor.

Doğal Yöntemlerle Üretim ve Verimlilik

Kale İlçe Tarım ve Orman Müdürü Fatih Muhammet Eren, tarım teknolojilerini takip eden ve sürdürülebilirlik önemseyen üreticilerin, Kale biberini zararlılardan korumak için doğal ve çevre dostu yöntemleri tercih ettiklerini belirtti. Modern tarım teknikleri ile geleneksel üretim yöntemlerinin birleştirildiği bu süreçte, toplamda 800 dekar alanda gerçekleşen üretimde dekar başına ortalama 2,5 ton verim alındığını ifade etti. Eren, "Bu sezon, oldukça başarılı geçiyor" dedi.

Hasat Dönemi Erken Başladı

Demirciler Mahallesi Muhtarı Süleyman Karauzun, bu yılın hasat döneminin erken başladığını ve biberlerin kaliteli ve verimli olduğunu belirtti. Çiftçinin emeğinin karşılık bulduğunu ifade eden Karauzun, biber fiyatlarının da oldukça iyi seviyelerde olduğunu söyledi.

Kale Biberi Gastronomi Turizmine Katkı Sağlaması Bekleniyor

Denizli'nin Kale ilçesinin meşhur tescilli ürünü Kale biberi, sadece yerel üreticilere değil, bölgenin gastronomi turizmine de katkı sağlaması bekleniyor. Bu yüksek kaliteli ve lezzetli biberlerin, bölgenin gastronomik çekiciliğini artıracak ve turistlerin damak zevkine hitap edeceği öngörülüyor.

İLGİLİ HABERLER